• Какво да правим с килера

  Posted on декември 3, 2017 by in Uncategorized

  5 практични идеи

   

  Ако в дома ви има килер, то вие сте истински щастливци – имате съвършеното място, в което да складирате всички рядко употребявани вещи. Така няма да се налага да ги тъпчете по шкафове, кашони под леглото, кутии върху гардероба, а ще можете да се радвате на истински красив интериор в останалите стаи.

  Какво можете да държите в килера

  Сериозно ли? На практика – всичко. Но като цяло нашите клиенти разчитат на килерите, за да съхраняват: перилни и почистващи препарати и приспособления; зимнина, консерви и трайни продукти; аксесоари за къмпинг, плаж или зимни спортове; завивки и дрехи, които не използват в текущия сезон; перални и сушилни машини; рядко използвани домакински електроуреди; инструменти за домашно майсторене; хоби колекции и принадлежности; играчки и т.н.

  Как да използвате по възможно най-практичния начин?

  Ето някои от нашите идеи.

  1. Перално помещение

  Ако килерът ви е близо до банята, вероятно ще бъде доста лесно да го превърнете в перално помещение – трябва само да осигурите достъп до права и обратна вода по възможно най-простия начин, както и електрически контакти (тях може и да ги имате).  Задължително е да знаете предварително къде точно ще разположите пералнята и сушилнята, за да може водата да бъде изведена на подходящо място. Имайте предвид, че вероятно ще ви е по-удобно, ако поставите двете машини една върху друга. Това обаче означава, че трябва да ги укрепите достатъчно добре.

  В този килер ще ви е удобно да поставите и рафтове/шкафове, на които да държите препаратите за пране, ютията, кошове за мръсни дрехи и за гладене. Ако помещението е достатъчно голямо, сигурно ще ви остане място и за още вещи.

  1. Склад за хранителни стоки

  Ако килерът ви е близо до кухнята, сигурно ще ви е удобно да го използвате като склад за хранителни стоки. Разбира се, само такива, които са трайни, опаковани и неразпечатани – консерви, зимнина, пакетирани храни (варива, сол, захар, подправки и др.). За останалите ще е по-добре да намерите място в хладилника или шкаф в кухнята.

  Ако мястото е достатъчно, тук можете да държите и други вещи, но не и почистващи или перилни препарати, както и зацапани вещи (например инструменти за домашно майсторене).

  1. Гардеробна

  Дори да не държите вътре дрехите и обувките, подходящи за текущия сезон, можете да съхранявате онези, които не използвате в момента. Това е удобно, ако килерът е близо до спалните. За целта ще имате нужда от рафтове и лостове за закачалки, а е добре да се снабдите и с калъфи за дрехи, торби, кутии или просто чисти кашони, в които ще ви е по-лесно да подредите и съхранявате вещите.

  В този килер можете да съхранявате и завивки и възглавници, които използвате рядко, играчки, с които децата не играят, стари учебници и книги и т.н.

  1. Тайник за хоби

  Такава употреба на килера е подходяща за любителите на лова и риболова, зимните спортове, летните къмпинги. Тук можете да съхранявате всички принадлежности, които притежавате, без те да пречат на нормалното функциониране на останалите помещения в дома. Най-практично ще бъде, ако този килер се намира в близост до входа на жилището.

  Но килерът може да бъде прекрасно място за съхраняване и на материали за творчески настроените членове на семейството, които се занимават понякога с рисуване, приложни изкуства, майсторене и т.н. В такъв случай ще имате нужда от достатъчно рафтове и кутии, в които да подредите принадлежностите си по удобен за вас начин.

  1. Килер за всичко

  Да държите в килера разнообразни по предназначение вещи е въпрос на добра организация. Поставете в него не само рафтове, а и вертикални прегради, които да ви помогнат в подредбата. Разделете пространството на зони, в които да подреждате еднотипни вещи. Използвайте повече кутии и ги надписвайте.

  На практика в един килер може да съхранявате почти всичко едновременно с едно единствено изключение – ако в килера имате перилни,  почистващи и химични препарати, не поставяйте вътре хранителни продукти, дори да смятате, че са добре запечатани.