• Как да намерим добър майстор за ремонта

  Posted on ноември 4, 2017 by in Uncategorized

   

  Няколко прости правила

   

  Като хора с опит можем да ви кажем, че във всеки ремонт може да възникнат непредвидени проблеми. Те забавят дейностите, изискват допълнителни разходи, а понякога се стига и до непреодолими трудности, които налагат да се правят компромиси с предварителната идея на собственика.

  За да си спестите повечето неприятности, важно е да планирате ремонта правилно и да откриете наистина добри специалисти, които да се погрижат качествено за вашето жилище или бизнес сграда. И макар че това никак не е лесно, има няколко белега, които ще ви помогнат решите дали това е майсторът, от когото имате нужда.

   

  Има добър имидж в интернет

  Фирмите, които се занимават професионално с ремонти, имат свои сайтове или Фейсбук страници в интернет. Там можете да научите повече за дейността им, да видите снимки на завършени обекти и да прецените на първо четене дали изобщо си струва да се занимавате с тях.

   

  Чувате добри отзиви

  Можете да поровите в интернет форумите и да проверите какви са отзивите за фирмата там. Но не е добра идея да залагате единствено на тях – интернет пространството е пълно с платени мнения, които могат да бъдат както положителни, така и отрицателни.

  По-обещаващо е да попитате приятели и да получите препоръки или предупреждения от първа ръка. И все пак не забравяйте, че критериите ви могат да се различават от тези на останалите.

   

  Виждате, че работи добре

  Хубаво би било, ако имате възможност да посетите завършен от специалиста обект и да видите с очите си на какво е способен. Така ще бъдете наистина сигурни, че вашето помещение ще изглежда точно такова, каквото го желаете.

   

  Дългият опит не винаги има значение

  Дългият професионален стаж не винаги е гаранция за качество. Често се срещат майстори, които са активни в тази област от години, но гледат на работата си през пръсти или просто нямат желание да се самоусъвършенстват. Те обикновено нямат редовни клиенти, тъй като рядко ги търсят повторно. От друга страна, има млади специалисти, които тепърва градят имидж и за по-ниска цена биха вложили много повече старание и знания.

   

  Може да ви предложи извършване на всички нужни дейности накуп

  Без значение дали майсторът разбира от много неща, или има екип от разнообразни професионалисти, за вас ще бъде далеч по-лесно и удобно да ангажирате един човек с всички дейности. Така няма да се налага да комуникирате с няколко души за едно и също нещо, а и ще избегнете много проблеми, тъй като ще оставите квалифициран отговорник, който да съгласува работата на различните специалисти. Ако оставите тази задача за себе си,  вашето непознаване на технологията на дейностите може да ви причини доста главоболия.

   

  Високата цена не е гаранция за качество

  Никога не се подлъгвайте по високата цена или ниската цена, нека тя не е единствения критерий при вашата оценка. Обикновено най-ниските оферти означават прекалено голям компромис с качеството на материалите и на работата. От друга страна, най-скъпите майстори невинаги са най-добрите. Някои от тях лежат на стари лаври и спират да полагат достатъчно усилия с времето, а други просто ви предлагат висока цена, тъй като нямат реалистична оценка на собствените си възможности.

   

  Препоръчваме ви да съобразите окончателния си избор с всеки от тези белези, за да сте сигурни, че ще получите най-доброто за парите си. Ако пък нямате желание да влагате време и усилие в проучване, обадете ни се – ние можем да извършим всички желани от вас ремонти толкова добре, колкото си представяте.