• Модерни идеи за стъклени тухли

  Posted on февруари 25, 2018 by in Uncategorized

   

  Ето как да ги върнем у дома

   

  Свикнали сме да свързваме стъклените тухли със строителството от 80-те години. Но с течение на времето те започнаха да изглеждат по различен и доста атрактивен начин. Дали не е време да ги върнем у дома? Ето няколко модерни идеи, които може би ще ви харесат.

  Душ кабина

  Душ кабина, отделена със стена от стъклени тухли. Ако ви звучи странно, трябва да знаете, че няма начин да ги счупите неволно, няма да има вратички, които да провисват или да не се затварят, и няма да се налага да ги лъскате при всяка капка вода. Ако сте от хората, които обичат да бъдат оригинални, можете да комбинирате тухли с различни размери, дизайн и дори цвят. Със сигурност ще изглежда неочаквано и шик. Звучи все по-добре, нали?

  По същия начин можете да направите декоративна стена, която да отделя зоните в смесена баня – тоалетната от ваната, пералното от душа и т.н. Тя пропуска светлина и отделните кътчета няма да прилича на пещери.

  Прозорец от стъклени тухли

  В съвременните градове живеем толкова нагъсто, че съседът може спокойно да наблюдава кухнята или спалнята ни, докато седи на собствения си диван. Никак не е добре, нали?

  Един страхотен вариант е вместо стандартен прозорец, да създадете пано от различни стъклени тухли. Те няма да пречат на светлината, а ако са цветни, ще оцветяват слънчевите лъчи и ще правят интериора ви още по-интересен. С такъв прозорец в дневната няма да имате нужда от щори или пердета, за да се криете от нежелани погледи.

  Можете да ги използвате и за прозорец на баня (но се уверете предварително, че помещението има добра вентилация).

  Стъклените блокчета са подходящи и за частично или цялостно остъкляване на тераси.

  Подходящи са и за жилища на приземен етаж, в които така или иначе имате нужда от всеки лъч светлина. Имайте предвид, че са много по-здрави от обикновеното стъкло и трудно се чупят, дори когато ги удряте нарочно.

  И все пак подобни прозорци вероятно се срещат най-често по външни стълбищата, без значение дали са в многофамилна или еднофамилна сграда. Те могат да бъдат истинско интериорно и екстериорно украшение, ако сте подбрали и подредили интересно пано от цветове и форми.

  Обособяване на зони

  Невероятните съвременни видове стъклени тухли позволяват да ги използвате като елементи в интериора на всяко едно помещение. Можете да направите параван, който да отделя например кухненския кът от зоната за отдих, без да губите от светлината в помещението. По същия начин можете да отделите дори малка спалня, фитнес кът, библиотека, домашен офис – всякакво пространство, в което имате нужда от уединение, но за което нямате отделна стая у дома.

  Декорация

  Освен че имат практична функция, стъклените тухли украсяват всяко едно помещение, в което са поставени. И можете да ги използвате с чисто декоративна цел. Можете да направите декоративни елементи в кухнята – например крака за островчето, основа за плота или декоративен завършек на кухненските шкафове. Можете да създадете красиво пано или да вградите отделни тухли в стената между дневната и коридора, за да му осигурите поне малко естествена светлина през деня и да не се налага постоянно да държите лампата светната. Често се използват за декорация на вътрешни стълбища, около които се издигат частични стени, без да се затъмнява нито една част от стаята.

  И ако разпалихме въображението ви, значи имате нужда от добри идеи и специалисти, които да ги осъществят. Така че не се колебайте да се свържете с нас.