• Принт стъкло в кухнята

  Posted on януари 13, 2018 by in Uncategorized

  За всички, които обичат модерното и практичното

   

  Ако ви е омръзнала гледката на еднотипните съвременни кухни, ако искате вашата да бъде не просто уникална, а и персонализирана, значи е време да научите повече за принт стъклата, които навлизат с бързи темпове в съвременния интериор.

  Със сигурност сте ги виждали – напоследък стъкла с напечатани на тях всевъзможни картини се вграждат във витрините на секциите и шкафовете, в плотовете на масите и т.н. Но най-впечатляващи вероятно са принтираните стъкла, които се използват като гърбове на кухни. Те са толкова големи и са на толкова важно място, че не могат да бъдат детайл в интериора, а по-скоро задават тона на цялостния дизайн на помещението.

  Характеристики

  Кухненските мебели са подложени на постоянното въздействие на влага от мивката, висока температура от готварската печка и замърсяване по време на готвене. Ето защо стъклените гърбове за кухня са с доста по-специфична изработка от стъклата за витрини. За да могат да бъдат не само красиви, а и напълно функционални, те имат следните характеристики:

  стъклото е с дебелина поне 5 мм. Това му придава по-голяма здравина;

  стъклото е закалено. Това го прави 6 пъти по-устойчиво на удар и температурни промени от обикновените стъкла;

  печатът се осъществява с устойчиви на светлина бои. Те гарантират, че картинката няма да избледнее, дори ако е постоянно изложена на слънце;

  печатът се полага върху задната страна, която остава към стената. Така картинката се предпазва от издраскване и повреждане.

  Как се създава принт стъкло за кухня

  Обикновено стъклата се произвеждат с персонална поръчка, за да паснат на предвиденото място. За тази цел трябва да имате точна представа за начина, по който ще изглежда вашата кухня, и да знаете конкретните размери на гърба, който ще ви е нужен.

  Повечето производители разполагат с каталог от картинки, от които можете да изберете според вкуса си и стила на помещението. Възможно е да се създаде и стъкло с предоставена от самите вас картинка, но тя трябва да бъде с достатъчно добра резолюция, за да се получи качествено изображение. Най-добре е да уточните това на място във фирмата, която ще направи стъклото ви.

  Защо да изберете стъклен гръб

  Ще изброим няколко причини да имате точно такава кухня. Разбира се, вие може да имате и няколко свои, но основните са:

  лесен монтаж. Залепвате го с обикновено лепило за огледала и в общи линии сте готови;

  лесна поддръжка. Стъклото е биологически неактивен материал, почиства се изключително лесно с обикновени препарати и не задържа никаква мръсотия в себе си;

  дълготрайност. И самото стъкло, и печатът няма да променят качествата си дори след десетилетия употреба;

  оригинална, красива и персонализирана визия. Казваме го последно, но всъщност това е едно от основните предимства на този продукт. Можете да готвите на горска поляна, на брега на морето, сред красиви цветя или градски пейзажи и дори пред очите на своите любими хора, ако имате подходящи техни снимки. 

  Минуси

  За да сме абсолютно честни с вас, се налага да ви кажем и недостатъците на принт стъклото за кухня. Ето ги:

  – някои от стъклата не понасят достатъчно добре влага или много висока температура. Попитайте предварително дали вида, който ви предлагат, е подходящ за вашите нужди;

  – цената на този продукт все още е доста висока;

  – ако монтажът не бъде извършен правилно, зад стъклото може да попадне и да се застои влага, което с времето ще ви създаде неприятности;

  – дължината на едно принтирано стъкло може да бъде най-много около 3 м. Ако кухнята ви е по-дълга, ще трябва да сложите няколко пана едно до друго.

  И няколко тънкости

  Ако идеята вече ви е допаднала и сте решили, че искате точно такъв гръб за вашата кухня, добре е да знаете, че:

  – стената, върху която ще монтирате, трябва да бъде идеално гладка, за да може стъклото да прилепне плътно към основата. Това ще го заздрави допълнително;

  – фугите също трябва да бъдат добре запълнени, за да предотвратите навлизането и задържането на влага между стъклото и стената.

   

  Ако имате нужда от съвет или качествено изпълнение на ремонтните дейности в кухнята ви, не забравяйте да ни попитате.