Ремонт на покриви

Покривът на сградата е завършващата горна част,която я предпазва от атмосферните влияния.За да изпълни предназначението си,покривът трябва да има водоплътна покривка със съответната топлоизолация и наклон. В зависимост от покривните материали и начина на полагането им, водоизолиращата покривка има различен наклон за оттичане на водите.Колкото по плътен и по гладък е покривният материал,толкова по малък може да бъде и наклонът на покрива.Покривът на сградата се състои от четири части:

  • Носеща част -покривна конструкция-дървена стоманена или стоманобетонова
  • Покриваща част-хидроизолация-ламарина, плочи, керемиди, рулонни материали на битумна или полимерна основа,мазана хидроизолация
  • Отвеждаща част-водоотвеждане-тенекеджийски работи,РVС профили
  • Топлоизолираща част –топлоизолация-в много случаи е съчетана с паро и шумоизолация

Задължително преди да се пристъпи към ремонт на покрива се проверява  състоянието на покривната конструкция. Установява се  причината за повредите,измененията и нарушенията.-дали е конструктивна или по време на експлоатация.

Когато е се подменя или ремонтира само хидроизолацията на покрив се  предпазва топлоизолацията след подробен оглед.

При цялостна или частична подмяна на топлоизолацията внимателно се избира материала: вата пенополистирол,полиуретан и др. Изолират се топлинните мостове. Ако се налага се подменя или усилва подложката/основата/ на покривната топлоизолация.

Хидроизолация-различна в зависимост от носеща конструкция,водоотвеждане и вложени до момента материали

Керемиди-керамични,бетонови,битумни,метални

Водоотвеждане – ако покривът тече най напред се търси дефект във водоотвеждащите части,изпълнени с ламарини.Все по-често  водоотвеждащата система се изпълнява от  готови  PVC елементи,устойчиви на UV лъчи.

Качествен ремонт на покриви с гаранция.