• 10 съвета как да направим душ кабина в малка баня

  Posted on март 11, 2018 by in Uncategorized

   

  Функционалното може да бъде красиво

   

  Съвременните апартаменти не са особено големи и за да не намаляват площта на стаите, архитектите често намаляват размера на банята. Малката баня не е най-доброто нещо, което можете да искате, но с въображение и няколко прости трика можете да я направите достатъчно красива и функционална.

  Едно от най-добрите решения за такова помещение е да направите затворена душ кабина. Тя ще ограничи мокренето и ще остави другите части на банята приятни за използване по всяко време. В следващите редове ви предлагаме 10 съвета за това къде и как да сложите душ кабина, за да превърнете малката си баня в място, което наистина харесвате.

  1. Използвайте ъглите

  Сложете душ кабината в ъгъла на малката баня. Направете праг и използвайте прозрачни, стъклени стени и врати. Така ще създадете усещането за простор. Кабината ще стане още по-незабележима, ако и на двете места сложите еднакви плочки.

  1. Създайте наслада за окото

  Дори най-малката баня може да притежава невероятен стил. Можете да отделите душ кабината с плътни стени и стъклена врата, около която да направите рамка от красиви, контрастни плочки. За да обедините визуално кабината с останалата част на банята, повторете някой от елементите в пространството извън душа.

  1. Не слагайте вана

  Ако обикновено използвате душ, забравете за ваната. Вместо това сложете масажиращи панели в душ кабината и я направете по-широка.

  1. Направете кабината изцяло от стъкло

  Оградете душ кабината отвсякъде със стъкло. Прозрачните прегради не отнемат от визуалното пространство и пропускат светлината да минава свободно между кабината и банята. Така помещението изглежда по-голямо.

  1. Направете 2 в 1

  Ако имате възможност и желание, можете да сместите малка вана и душ в едно затворено кътче в банята. Така зоните на мивката и тоалетната остават напълно сухи, а и събирате всички опции за къпане, без да използвате прекалено много от площта на банята.

  1. Използвайте архитектурата на банята

  Оформете душ кабината в естествени чупки в банята, стига да са достатъчно големи за това. Това ще я накара да изглежда хармонична и стилна.

  1. Изберете мястото внимателно

  Когато планирате мястото на душ кабината, обмислете го добре. Подходящо избраното кътче може да ви позволи да вместите допълнителни удобства като малка вана или втора мивка, докато лошия избор може да попречи да имате дори най-необходимото.

  1. Приспособявайте и коригирайте

  Обзаведете малката баня с малки шкафове и поставки за мивки, за да отворите достатъчно пространство за душ кабината. Нека бъдат с прости форми, за да не карат помещението да изглежда претрупано и още по-миниатюрно.

  1. Бъдете креативни

  Премисляйте пространството и подредбата дотогава, докато не успеете да поберете в нея всичко, което искате. И все пак имайте предвид, че възможностите в малка баня са ограничени, затова проявете въображение и мислете нестандартно.

  1. Създайте фокус

  Направете душ кабината така, че да бъде фокусна точка на малката баня. Ако плочките, подът или други елементи, които се виждат през стъклените врати, са достатъчно красиви, те ще направят отвлекат вниманието от размера на останалата част на помещението.

  Ако вече сте готови с идеите, но търсите професионалист, който да ги доизглади и осъществи, потърсете ни. С удоволствие ще сбъднем мечтите ви да имате прекрасна, функционална баня.